Prima pagină:


Descarcă »

Sondaj:

Credeţi că tricolorii au arătat altă faţă în meciul cu Franţa?

DA
NU

Comentarii (3) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Câmpia Islaz nr. 97A, Craiova
Telefon/Fax:
0251/413.100
0251/410.565
E-mail:


Trafic masurat independent prin SATI / BRAT

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


« Alte articole din categoria Societate

Primarii dau cu sporurile în guvern

Societate - Eugen MARUTA
(citeste alte articole de acelasi autor »)


Jumătate din primarii din Gorj au făcut rost de fonduri pentru propriile buzunare.

Jumătate din primarii şi viceprimarii din Gorj sunt printre cei mai stresaţi din ţară, dacă în perioada crizei economice, când în toate sectoarele administraţiei publice se vorbeşte de economii, restructurări şi reduceri de personal, şi-au acordat indemnizaţii de tot felul şi sporuri de stres, noxe, fidelitate, mobilitate şi altele.
Cu toate că, pe de o parte se plâng că nu au bani să asigure contribuţia locală la proiectele cu finanţare europeană sau să deconteze transportul profesorilor ori să plătească salariile angajaţilor, jumătate din primarii din Gorj au făcut rost de fonduri pentru propriile buzunare. Potrivit unei situaţii întocmite de Prefectura Gorj, 33 de primari din judeţ, dintr-un total de 70, au beneficiat în acest an de sporuri consistente. Împreună cu cei 33 de edili au plecat acasă lună de lună cu sporuri la lefuri şi viceprimarii din cele 33 de primării. Situaţiile descoperite de reprezentanţii Prefecturii Gorj pot fi cu greu explicate, având în vedere că aproape majoritatea edililor se plâng că nu au bani să asigure buna funcţionare a unităţilor de învăţământ odată cu începerea anului şcolar. Viceprimarul din comuna Ioneşti, Adrian Burneci, a încasat anul acesta spor de noxe, cu toate că primăria nu are sediul la groapa de gunoi sau în apropierea unei exploatări miniere sau a unei centrale nucleare. De asemenea, primarul şi viceprimarul din Albeni au primit sporuri de fidelitate, stres, suprasolicitare nervoasă şi de dispozitiv, precum şi tichete de masă. Întrebaţi cum de au ajuns în situaţia de a încasa astfel de sporuri, în ciuda crizei economice, majoritatea edililor vorbesc despre hotărâri judecătoreşti prin care le-au fost acordate beneficiile respective. Primarul din Albeni a declarat că încasează în plus la salariul de 2.400 de lei încă 600 de lei, reprezentând sporurile amintite.

Subprefectul cere banii înapoi

Turcineşti şi Motru sunt alte localităţi unde şefii primăriilor nu au fost deloc zgârciţi când a fost vorba să bage în buzunar bani publici. Subprefectul de Gorj, Liviu Andrei, a declarat că angajaţii din primăriile unde au fost încasate sporuri şi indemnizaţii trebuie să dea banii înapoi: „Ei trebuie să dea banii înapoi. Asta este clar! Au fost bani de pe vechea administraţie şi sunt o grămadă de primării care sunt în pragul falimentului. Eu o să verific fiecare situaţie, să se ia în calcul toate hotărârile judecătoreşti şi să se facă raportări pentru fiecare caz ce s-a întâmplat. Nu poţi să te joci cu banul public. Ce calcule şi-au făcut ei: dacă şi-a luat spor nea Vasile de la Pocreaca, hai să ia şi ei. Nu îi va verifica nimeni şi nu se va întâmpla nimic. Să ia cât s-o putea: o lună, două, trei. Sunt buni 2.000 de lei, acolo, la salariu. Păi, nu merge aşa! Ca ordonator principal de credite, răspunzi întâi în faţa lui Dumnezeu, apoi în faţa contribuabililor“, a declarat subprefectul de Gorj, Liviu Andrei, care îi trimite la biserică pe primarii şi viceprimarii care au beneficiat de sporuri.


 
Articole proaspete scrise de tineri, pentru tineri. Descopera noua Jiunimea »

 • Currently 0.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Notează articolul.

Vizualizari: 259

Share

Articolul urmator: »
„Prima Casă“, un vis frumos pentru slătineni
Comentarii

Gazeta de Sud nu este responsabilă juridic pentru conținutul textelor de mai jos. Comentariile care conțin amenințări și cele vulgare, xenofobe sau rasiste nu sunt permise.
Mesajele care au autorul marcat cu roșu sunt scrise din redacția Gazeta de Sud.

 1. de DX:
   Semnalează nereguli »
  Jefuiesc fara mila populatia prin diverse taxe si impozite prin orice mijloace infractionale,legea e propie pt ca are puterea in mana ,iar curtea de conturi e inexistenta si in special,nu are dreptul nimeni a verifica primariile.Probabil se va cere revenirea legii 18 comuniste spre a putea fi ordine si redresare ec.Numai la bugetul aj social,daca se face o verificare,70% intra in buzunarele primarilor si a cativa din gasca .Nu se mai poate spune despre impozitele pe constructii particulare fiind impozitati de trei ori cu sume fabuloase la autorizatie,verifica re si finalizare,evaluare ,etc.,fapt ce ajung la valoarea terenului si multe asemenea situatii.Intra in primarii cersitori si termina mandate de multimiliardari in euro.............
  2009-08-28, 09:07:42 (adresa: 79.117.186.*)
 2. de Miky:
   Semnalează nereguli »
  Am ajuns la concluzia ca acest carusel al jafului nu se mai poate opri.Poate cu mitraliera! uitati-va la tiganii care s-au imbogatit ,,peste noapte,, ce clanuri si-au facut si ce arsenal folosesc pentru a-si arata muschii.Averea nemuncita ,aduce numai paguba si nenorocire -asa spune o vorba din popor.
  2009-08-28, 12:40:30 (adresa: 79.117.153.*)
Adauga comentariul tau:
* Nume: Email:

* Mesaj:

caractere rămase.

Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Gazeta de Sud și pot fi publicate in ziar.Jiunimea Blog

Diverse:

Vremea:
Acum: 19°C.
La noapte: 12°C.
Mâine: 21°C. Detalii »

Curs valutar:
EUR: 4.2434 lei
USD: 2.9572 lei

Film:

Recomandări TV:
Franta - Romania
TVR1 - Ora 21:45
O noapte la muzeu
HBO - Ora 21:30
Nici o vorba
Antena1 - Ora 20:30

Azi la Cinema:
Secret de familie   (Franţa, 2007, dramă, color, alb-negru)
Modern / 13:00 15:15 17:30 20:00
Curtezana   (Anglia-Germania, 2009, film romantic, color, 100 minute)
Patria / 14:00 16:30 19:00 21:15


Victor Sosea Design Blog
Dragos Gavrila Blog
Bogdan Danescu Fotojurnalism Blog
Alexandru Virtosu Blog
Surreal - Filozofie Urbana

Sumarul ediţiei:

Actualitate

Sanatate

Societate

Economie

Util si placut

Life & Style

Sport